Sparbössan min och !


En del dagar med mycket krypande och snickarbältet fullt så kommer sparbössan fram och man märker det inte alla gånger men känns lite jobbigt när man kommer på det.En av mina bästa arbetskamrater äter blåbärspaj som eleverna bjöd på han heter Decko och  är ju en kändis i min blogg sen tidigare,jättegott smakade det.


Ute i den stora värden så spelades det fotboll igår och som vanligt när ZLATAN gör mål så blir en del gladare än andra,måste man va heltokig för att gå på fotboll.


Raka rör.


Det ni,en riktig HEMAN är detta tydligen.Undrar om han haft någon  date ännu.


Öl är gott.Denna helg hade jag planerat att gå på unionstravet på Färjestad men hittade en ny ölsort som är så fin att titta på och smakade så bra att mina gamla ölhandgranater åkte i soptunnan och nu är det nya tider som gäller när det ska drickas öl,men städade hela huset och fick mycket gjort i trädgården och i morgon hälsar jag på er mina bloggvänner,ha en bra start på nya veckan.


Look no bombs.


Bara att välja.


Tror jag väljer vurpan men visst,en del väljer rumpan,vad väljer du.


Invigning 1.


Idag hade vi invigning av storköksgrytan och läraren Tommy fick äran att klippa bandet,närmaste dagarna ska vi inviga något nytt varje dag har vi tänkt men alla vill klippa band så det gäller att  se till att det blir rättvist.Här är en av många gäster och han ville absolut göra kaffe och med så fina kläder så tyckte vi det var synd men det gick bra.Han kallas Örtis denne man.


Jag o Alice.


Ringde och frågade om Alice fick bo hos mig under helgen och på fredag efter jobbet så hämtade jag henne och vi har haft en riktig myshelg,så här trött var hon på lördag kväll.Eftersom både jag o alice älskar solen så blev det mest att sola idag men vi har även varit ute i skogen några timmar men hade kanske behövt  göra lite nytta oxå men det får jag ta tag i under veckan när jag är själv,finaste dagen på flera veckor har det varit idag så det fick bli en öl och bara njuta av vädret.

Var även och hälsade på Ella en stund så kan inte bättre helg önska men snart kommer Ella att va här från fredag till söndag och då blir det en toppenhelg igen.Har inte hunnit med att hälsa på era bloggar på några dar men snart hör ni av mig igen,ha en bra vecka alla som läser min blogg.


Lite av min vecka.


Denna vecka har jag o LaptopNicklas demonterat och burit klädskåp,730 skåp har vi flyttat från en av regementslokalerna till skolan vi bygger på A9 området men hade lastbil att köra dom med när dom väl var ute men sen var det bara att bära in dom på nästa ställe  men kondis får man.I storköket har Firma Proffstädarna dragit igång och fixar allt skinande rent efter oss som grisat ner allt under byggtiden och dom gör det med glatt humör,trevliga o glada på är dom.


Hemma hos mig är det mesta sig likt men det har börjat växa sqvach i tujahäcken oxå men kan inte förstå hur det gått till.


Har även varit på ölprovning och lärt mig ett o annat,bla hur man kan testa att ölen är kall och det kanske va lite väl vågat för en så pryd man som mig men som vanligt blundade jag och bara drack mina öl.


Dagens sanning.


Stockholms bästa balkong.


3:e priset går till Doris Jonsson från Täby
.


2:a pris till Esther Johansson från Östermalm
1:a priset går till Rune och Berit från       Vällingby!                                                                                                                                        


Lite av min vecka.


I onsdags så bjöd eleverna oss byggare på lunch,det var olika köttfärsrätter -potatis och en massa olika såser,kan bara säga att det smakade underbart gott,särskilt pannbiffarna om jag måste välja något.Dom tre små gri nej jag menar LEO o GUBBEN GLUFS GLUFS tävlade om vem som kunde äta mest,GLUFS vann,14 pannbiffar -54 köttbullar + 9 järbar fick han i sig och sen sa han,först ska man äta sig proppmätt och sen ta lite till.Tur grishuvudet inte var äkta för då hade det med åkt ner i magen på dom.


Har även varit lite ledsen idag,det första jag fick se när jag kom till jobbet var en död Rödhake och sen så kom besked om att fågel nr 2 TUPPEN ska börja på ett nytt bygge på måndag och kanske hjälpte det till att jag fick 2400 i fortkörningsböter oxå,det kan man kalla en dålig start på dagen.


Helt plötsligt  dök TRYFFEL och ÖRNIE upp och dom blev så glada att ses igen så jag fick ta fram högtryckstvätten och spola av dom lite heta känslor  dom verkar ha för varandra och då blev jag oxå glad igen,så här kan det va ibland när 2 byggjobbare möts efter en tid.

När jag kom hem så hittade jag en rekordsqvach (vet inte hur det stavas)den var som ett spädbarn,52cm lång och vägde3875gram.


Ni får en morot och en kungastory.


Har tagit upp mina morötter nu och en var lite  anorlunda,ser ut som ett ansikte på första bilden och den  andra bilden får mig att tänka på FAR-rötter och den tredje blev peacetecknet,troligen första och sista gången jag bloggar om en morot men visst var den mångsidig.Tydligen har det varit semesterstängt på en av ? ställen,och alla betjänter har haft ledigt oxå,så kan ni gissa vem jag tror har skrivit skylten,helt rätt gissat,självaste Kung KARL-GUSTAV men han börjar  fatta själva grejen med skrivspråket  ser det ut som.


Fjärilar och annat.


Har ni sett en så vacker fjäril jag fått skickad till mig från Nenne,det kanske är han men är inte säker?


Nu har ett av köken vi byggt på nya resturangskolan öppnat och glada elever o lärare lagar mat hela dagarna,undrar om man får smaka någon dag.


Igår så hade vi kräftskiva med vackert väder och allt man kan önska,Ella fick korv med bröd för hon gillar inte skaldjur men lördagsgodispåsen var nog bäst, lika soligt och vackert idag med så nu är det bara att gå ut och ta vara på dom sista sommardagarna.