Blev hungrig.


Frugan jobbar men slutar kl17 och vad gör man när hungern griper tag,jo ner till hennes jobb och handlar Kam-ben  och lite annat,mätt och belåten sätter jag på Samantha Fox och blir lite nostalgisk,(någon som minns henne) ikväll blir det mat och skumpa så Gott Nytt år alla som läser.


Detta saknar jag inte.


Nu när det är så kallt kommer att tänka på när jag var liten och bodde hos mormor och morfar,ingen höjdare att gå på utedass när det är iskall vinter,dessutom torka sig med telefonkatalogspapper som mormor satt och skrynklade,det var inget vidare på sommaren heller,flugsvärmar kom upp när locket lyftes så fy fan vilket elände,när jag ändå sitter och tänker på barndomsfasorna så kommer skolmaten med på vidriga minnen,ångkokt potatis-lappskojs med  fetttärningar som det fanns grishår på och isterband denna sura korv som kan få en att svälta hur länge som helst,kul att höra vad ni minns med fasa från barndomen,(i Oslo finns det utedass fortfarande),någon annan dag ska jag skriva om det jag saknar mest från den tiden.


Resultatet av julmatsfrosseri.

Nu är jag glad igen,det har hänt lite tråkiga saker innan jul så jag har haft lite tråkig blogg utan bus men nu har det mesta fixat till sig och här ser ni resultatet av för mycket julmat och slappande det blir en massa feta tanter och en fet bjorne och denna bild är tagen i somras  på taket av Knaust i Sundsvall och kan säga att det är inte en mindre bjorne nu men inte så mycket större har jag blivit,gott att få lite bushumör tillbaka så nu vet jag inte vad som kommer hända i bloggen men hoppas hälften av er fortsätter va min bloggvän. Ni är en stor del av allt som är kul i vardagen.


Viss skillnad.


Det ramlade ner någon dm  till inatt av det vita guldet(om man äger en skidanläggning) tur man är ledig så man inte behövde ut vid 5 tiden i morse för att skotta snö,fick syn på bilden med palmen och om man kunde välja så vet jag att det blev stranden för mig,vinsten verkar dröja och det är inte så kul att åka själv,onsdag är det speldags igen så håll tummarna för att det bara ramlar in ett antal mille.


Lite om vad som hänt.


Här är lite bilder från våran julafton men glömde ta bilder på Ella när tomten kom så paketet hon öppnat är från kvällen innan så kan jag visa att det även kan snöa i Kil och det håller på ännu så det är bara att skotta imorgon igen,hälsar på er imorgon,har inte hunnit med någon bloggrunda på ett par dagar,ha så bra alla mina vänner,visst är Ellas katt söt som socker.


God Jul.

Mina tre arbetskompisar Nenne,Tony och vår vän i Dubai önskar alla mina bloggvänner en God Jul och hoppas på att dom faller er i smaken,Rexed har nu kommit hem hem från sin Dubai resa,


Min o Ellas lördag.


Glad som alltid var hon när jag hämtade henne så åkte vi till Karlstad och så fick det bli ett kort under den stora torg-granen sen in i mitt i city och där hittade hon dockor som jag naturligtvis köpte,(det är lång tid till jul)glad över dockorna blev hon och så kommer det,morfar jag vill till resturang är hungrig nu och hamburgare äter hon med glädje och allt blev uppätet,morfar nu köper vi lördagsgodis och det gjorde vi sen hem och kollade på Nicke nyfiken,nu är hon hemma hos sig igen och frugan jobbar så lite synd om mig är det tycker jag.


Lite Ella.


Nu är det dags att få visa upp Ella igen,vill inte lägga in henne i bloggen direkt efter något oanständigt inlägg utan vill ha lite marginal mellan henne och sånt som inte är rumsrent,bilden  med snö är från förra vintern så hoppas jag får några nya i år,vi träffas nästan varje dag och på helgen får vi äran att låna henne några timmar och ibland sover hon kvar,det är det bästa som finns att ha henne i sällskap,vi har alltid kul och aldrig några hårda ord heller gråt,allt är bara så bra.


Kunde detta va nåt.


Royal Caribbean Cruise Lines,flest balkonger, mest aktiviteter. Royal Caribbean är känt för nytänkande lösningar, men håller också på stil och elegans. Fartygen håller fyrstjärnig standard med snudd på plus i kanten.

Världens största kryssningsfartyg har glasade bubbelbad hängande 34 meter över havsytan, surf- och vågbassänger och allt det nya som aldrig tidigare funnits på ett kryssningsfartyg.

Tyvärr blir det inget besök i Stockholm, varken nu eller senare; Stockholms skärgård kommer för evigt att vara ett olösligt hinder för Freedom of the Seas. En riktigt stor Östersjökryssare, som m/s Victoria är på 40 000 ton och 193 meter lång. Freedom of the Seas är på 160 000 ton (4 Finlandsfärjor!) och 339 meter lång (två normala Finlandsfartyg). Freedom of the Seas följs de närmaste åren  av två lika stora syskon.

Freedom är byggd för drygt 3600 passagerare i dubbelhytter och därtill utrymme för medföljande barn(totalt 4300 passagerare) Det finns 15 däck (10-11 på en Finlandsbåt) med 1800 hytter och de ska pysslas om av en besättning på 1 360 man, dvs totalt är det en hel liten småstad ombord; mer än 5000 människor om fullsatt. Med dagens bokningssiffror i den snabbast växande semesterformen kryssning, är fullsatt mer regel än undantag.

Passagerarantalet ökar, men det gör även utrymmet per gäst  och framförallt aktiviteter och utbud ombord på RCCL:s unga flotta av fartyg.

Vad vi framförallt vill visa upp är nya innovationer ombord, där vi på Royal Caribbean bestämt oss för att alltid vara först med det nya, säger Anna-Maija Isachsen, chef för Royal Caribbean i Norden och Baltikum. På Freedom finns t ex en ”surfbassäng”, där du kan låna en surfingbräda och rida på vågorna. I anslutning till denna ligger vågbassängen, som blir en attraktion både för stora och små passagerare. Dessa bassänger ligger båda i den s k H20 zonen ombord. Där finns stora vattenskulpturer, geysers och vattenstrålar som barnen (och barnsliga vuxna kanske) själva kan dirigera riktningen på. Här blir man garanterat våt, men inte när och var, ungefär som de vattenlekar som skapades i några exklusiva slottsparker förr, fast mycket mer förstås, berättar Anna-Maija Isachsen. Det tar vi fasta på om kvällen. Då blir hela H20 zonen en vacker och stämningsfull skulpturpark med hjälp av belysning och hela området runt om en stor utomhus-nattklubb med barer och dansgolv mellan bassängerna.

På jungfruresan har dock surfbassängen fått såväl ris som ros. Surfa är inte helt lätt- kunde inte den ytan använts till ännu en allmän bassäng? RCCL markerar hårt sin väg med alltfler aktiviteter- men vad ska de göra som bara vill ha lugn, byta rederi eller trängas ut? RCCL menar dock att även lugnet aldrig haft så mycket plats per passagerare som på Freedom of the Seas och att surfning också är en sport för åskådare.

Bubblare på utsidan

Freedom of the Seas får två bubbelbassänger som kommer att hänga på utsidan av skeppet. De rymmer 16 personer och ska ge en krypande känsla av att sväva fritt i luften. Omgiven av vatten kan man slappna av, om du kan, medan bassängen sträcker sig fyra meter ut över skeppssidan och ger dig en spektakulär utsikt, inte minst över havsytan, 34 meter rakt under dig….

Passagerarna ombord på RCCL blir allt yngre. Medelåldern är nu runt 40 år.

President-sviten är på 113 kvm och har sängplatser för 14 personer. Detta fördelas på fyra sovrum, fyra badrum och en 75 kvm stor terrass med bubbelbad, bar och matbord. Royal Caribbean var först med balkonger, som idag de flesta ombord har. På Freedom blir  balkongerna nu dessutom större än på andra skepp, eftersom att färdas på sin egen balkong blivit mycket populärt. Fler hytter har nu också sovalkover för barn och badkar. Platta plasmaskärmar för TV:n är förstås standard.

Även en barnfri oas

För dem som önskar en avslappnande, barnfri och lugn atmosfär finns det också gott om utrymme. Nytt är Solariet där du kan slappna av i allt från en hängmatta eller njuta av undervattensmusik i avslappningspoolen.

Bassängområdet innehåller även en separat bassäng för sportaktiviteter, som vattenvolley och olika simtävlingar. Banmarkörer visar var du kan motionssimma i din egen takt utanför organiserade aktiviteter.

Klätterväggen har blivit något av Royal Caribbeans varumärke- inte minst för att den är på skorstenen. Här blir den högre än på andra fartyg, med 13,5 meters bredd når du drygt 10 meter upp och när du väl är där har du en njutbar utsikt, nästan 65 meter över havsytan.

Fakta om Freedom of the Seas

Storlek : 160 000 ton                                                
Längd:  339 meter
Bredd  :   56 meter                                                                     
Djupgående: 8,5 meter
Marschfart:  21 knop                                                                  
Antal däck:  15
Passagerare: 3600 i dubbelhytter 
Total kapacitet:  4 370 personer
Hytter: 1 800                                                                      
Besättning:  1 360

Ombord finns 240 kockar som varje dag tillreder 12 000 rätter. På en vecka förbrukas t ex 120 000 ägg. Däcksytorna ombord motsvarar 25 fotbollsplaner och vattnet i poolerna väger bara det 530 ton.

I kväll är det lottodragning igen vi kanske skulle prova denna båt på vägen mot drömön.


FBKs vaktmästare önskar alla en god jul.


Idag kom dom och ville va med på bloggen för att önska er en god jul,synd bara att inte korten blev så bra,han med säckarna tränar på att va jultomte så dom har han med sig hela dagen och det ger resultat ska ni veta,


Några historier från min vän Nenne.

Polisen stoppar en ung kvinna.
- Ni körde för fort!
- Oh, jag förstår, säger kvinnan.
- Kan jag få se körkortet.
- Jag skulle gärna ge er det, men jag har inget.
- Har ni inget? utbrister polisen.
- Jag har förlorat det fyra gånger för att ha kört onykter.
- Kan jag istället få se registreringsbeviset!
- Tyvärr inte.
- Varför inte?
- Jag har stulit bilen...
- Stulit den?!
- Jaa, och jag har dödat ägaren och styckat honom i bitar.
- VAD ÄR DET NI SÄGER?!
- Delarna av honom ligger i plastpåsar i bagageutrymmet ifall ni vill kolla.

Polisen tittar på kvinnan, backar långsamt därifrån, och ringer efter förstärkning. Inom några minuter kommer ytterligare fem polisbilar och ett polisbefäl närmar sig med dragen pistol.

- Kan ni gå ur bilen? säger polisbefälet.
- Är det något problem? undrar kvinnan.
- Min kollega påstår att ni har stulit den här bilen och mördat ägaren.
- Mördat ägaren? säger kvinnan.
- Ja, kan ni vara snäll och öppna bagageluckan?
Kvinnan öppnar luckan, men där finns inget. Polisbefälet frågar:
- Är det här er bil?
- Naturligtvis! säger kvinnan bestämt. Här är registreringsbeviset. Vill ni se körkortet också?
- Jag måste medge att jag aningen förvirrad. Min kollega har berättat att ni inte har något körkort, inget registreringsbevis, att ni har stulit bilen och mördat ägaren!
- Jaha och snart påstår han väl att jag körde för fort också?

--------------------------------------------------------------

Kvinnan till expediten:
- Hur i allsindar kan den här lilla handväskan vara så dyr??
Expediten:
- Jo du förstår, den är gjord av penisskinn, så om du smeker den blir det en resväska!

---------------------------------------------------------------
En dag kom mannen hem och blev överraskad av sin fru i ett väldigt sexigt nattlinne.
- Bind mig och du får göra allting du vill sa frun.
Mannen band henne och åkte och golfade.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Kvinnan kom hem, parkerade sin bil på uppfarten och sprang in i huset.
Hon slängde igen dörren och skrek så högt hon kunde:
- Älskling packa dina väskor jag har vunnit på lotteriet!!!!!
Mannen säger - Åh herregud! Vad ska jag packa, strandsaker eller friluftslivsaker?
- Spelare ingen roll, säger frun - Bara försvinn!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Äktenskap är ett förhållande där den ena personen alltid har rätt och den andra är mannen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Den högsta nunnan kallade samman alla nunnor och sade till dem.
Jag måste berätta för er alla att vi har fall av gonorré i klostret.
Tack gode gud, säger en äldre nunna längre bak, Jag är så trött på Chardonnay.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Datormus-test!
Prova att hålla ner vänstra musknappen medan du drar muspekaren från stora T till lilla t.
_________________________________________________________________
T a dig samman och gör något förnuftigt

The Naughty Corner - Känsliga läsare varnas
---------------------------------------------------------------------------------------
Det var en jägare som för första gången i sitt liv skulle ut och jaga björn.
Han åker och köper ett gevär och går ut i skogen, efter ett tag ser han en stor fin björn. 
Han börjar att sikta och skjuter mot björnen, när röken har lagt sig så är björnen borta. 
Någon knackar jägarn på ryggen.... när han vänder sig om står björnen där. 
Björnen säger:
- Du får två val, antingen drar du ner byxorna och ställer dig på alla fyra eller så dödar jag dig! 
Jägaren vill inte dö så han drar ner brallorna och låter björnen göra sitt, när björnen är klar försvinner han. 
Med ont i röven som bara den far jägaren tillbaka och köper ett maskingevär och går ut i skogen igen.
Där han får syn på björnen igen, han siktar länge innan han tömmer hela magasinet mot björnen,  och tänker:
- Men nu fick jag nog björnfan.
Men så knackar någon honom på ryggen, han vänder sig om och där står björnen och säger:
- Du vet vad som gäller. 
Jägaren drar ner byxorna och björnen gör sitt, och försvinner sen när han är klar. 
Denna gång kryper jägaren tillbaka till stan med en otrolig smärta i röven, 
Han köper nu ett raketgevär med målsökande missil och tänker att nu ska den där jävla björnen dö. 
Han går ut i skogen och hittar björnen sittandes i en skogsglänta. 
Han tar upp raketgeväret och låser fast sitt mål och skjuter. 
Det flyger mossa och barr överallt. 
När allt har lagt sig så knackar någon på hans rygg och där står björnen igen och säger:
- Du är inte här för jaktens skull va??
-----------------------------------------------------------------------------
Skogshuggare Karlsson höll som vanligt på att hugga ner träd med sin yxa när en orm
plötsligt ringlade sig ned från trädet.
Den hugger jag ihjäl tänkte han och riktade ett hugg mot ormen.
- Vänta, snälla skona mitt liv, sa ormen. Du får önska Dig vad som helst bara Du inte dödar mig.
- Okej, sa Karlsson. Då vill jag kunna pinka whisky.
- Din önskan är uppfylld, sa ormen.
Karlsson trodde inte på ormen, men plockade fram termosmuggen och pinkade den full.
Smakade försiktigt och kunde konstatera att det verkligen var whisky och en mycket god sådan.
När han kom hem till frugan tog han fram två glas i köket och pinkade dom fulla.
- Vad gör Du? sa frun, vad håller Du på med?
- Smaka så får Du se. Frun luktade försiktigt och sade: det luktar whisky och det smakar whisky och vad god den är!
Dagen efter pinkade han var sitt glas på kvällen och så fortsatte det på onsdag och torsdag.
På fredagskvällen kom han hem, tog fram Ett glas och pinkade det fullt.
- Jamen jag då sa frun, får inte jag något?
- Idag är det fredag lilla gumman, så då får Du dricka direkt ur flaskan om du ska ha något!!!
____________________________________________

 

Hej på er jag är så glad att få va med i bloggen med mina historier som nunnorna lärt mig,mvh NENNE.


Lite av fredagen.


Fredagen började med pepparkakor,ädelost,skumtomtar  och cocosbullar,en bra atart på dagen sen var vi tvungna at jobba några timmar innan det var läge för resturangen och en god måltid där,vi äter där varje fredag,det synns oxå på Tryffel(mannen med pannlampan) vad bukstinn han är,och farbrorn med hatt är min son,så här glad ser han ut när dammfiltermasken åkt av.


Rexed hälsar skål.


Det kom nya bilder idag och tydligen dricker han inte bara julmust,ser ut som han har bättre väder där än vad vi har,  väldigt vackert och varmt,det blev ingen vinst igår heller så vi får härda ut i mörkret någon vecka till,desto roligare när det väl blir av,ska försöka hinna med en bloggrunda imorgon,ha en bra fredag alla mina vänner.


Målarna på jobbet.


Idag är det målarnas tur att va med,dom har tjatat länge om det nu så det fick bli av idag,även ett kort på bartendern kom med,målare vill gärna ha en öl efter jobbet,så han fick fullt upp med att tappa öl.Fina pojkar heller vad tycker ni.


Rexed i Dubai.


Min kompis Rexed har skickat bilder till mig från sin semester i Dubai och det kommer något inlägg då och då om den,julmust har han med sig och det kommer att synas på dom flesta bilder  jag kommer att visa i framtiden ,ser vackert ut det mesta och stallet verkar va av finaste sort,kul du skickar bilder till mig så vi får se hur det ser ut för själv kommer jag nog inte dit misstänker jag.


Lite om helgen.


Denna helg började bra,Ella kom på fredag efter jobbet och det blev att bada-äta korv med bröd och sen fredagsmys,på lördag så gjorde hon och mormor pärlhalsband mm,lördag kväll var vi på fest hos vår yngsta son och hans tjej,god mat och trevligt hade vi,och resten av bilderna är ett liten visning om hur jag bor mm,alla kändisar har ett sånt reportage så jag  tänkte att jag med får  göra ett så ni vet hur jag har det,ser att några av bilderna försvunnit så det kanske blev för många att ta med på samma gång men dom kommer i ett annat inlägg.


Julkort från familjen Woods.


Nu har dom skickat julkort för att få slut på alla spekulationer om vad som hänt,ser inte så bra ut minsann men så kan det gå när inte haspen är på.


Julkalkonen har anlänt.


Fick denna bild i mobilen idag från kalkonfabriken,dom undrar vart den skulle levereras tror inte det blir något kalkonätande för min del,hoppas ni pallar för detta men ni som varit med ett tag borde blivit vana nu,ska försöka hinna med en bloggrunda ikväll,ha de gott.


Roliga tryck.


Min jobbarkompis Tony hade en Tshirt med ett kul tryck på idag så jag kollade på nätet ikväll och det finns massor att välja på,fick även lära mig att kuk är förkortning för kyrkans ungdoms kör,annars så är livet likt sig för övrigt,jobba -äta -ducha-vänta på drömvinsten och hälsa på lilla Ella en stund efter jobbet,glömde skriva frysa oxå,börjar bli lite kallt nu så finns inte så mycket att klaga på men livet är lite väl händelselöst denna årstid,fattas ljus, och lite mer energi kunde man önska sig men har er bloggvänner som piggar upp och det är inte alla som har det.