Hus eller publik.


ABBA.

                                                                                       
 Har känt länge för att ta in några nostalgibilder på ABBA, tycker dom håller lika bra idag som på 70talet,dom är nog ett av dom bästa  band som skapats någonsin i musikhistorien, helt egen stil och sound. Lika kända över hela värden och säljer fortfarande 1000tals skivor per dygn till och med i Egypten, vad tycker ni som läser detta.


Michelingubben med assistenten.

                                                                          
 Idag stod dom där, den berömde däckgubben och en konstig prick som kallas assistenten,han är bra för det är  aldrig  nåt tjafs om någonting han bara håller med, och utför allt man ber honom om,verkar va en jäkla pappskalle.


Silverf,nej våran städtjej.

                                                                              
Här är våran lilla städtjej hon ville så gärna vara med på bloggenoch självklart får hon det, ibland om en radio står på i nån barack så dansar hon  gärna med kvastskaftet i sin ensamhet,hon kommer alltid och gör sitt när vi inte har rast och det är bra.


Miljökylskåp.

Kylskåpet på jobbet försvann så jag tänkte att vi kunde få ett från  ishallsbygget det verkar funka bra att återanvända skrapet från isen, behöver inte ha ström på det en gång,får nog höra med Svängrot om han fixar det.


Säfflemarten.

              
Denna helg har vi äran att ha Ella, kom fredag eftermiddag åker hem söndag eftermiddag så idag var det första martenbesöket för henne,först klubba sen balong med helium i så den fick morfar bära bland allt folk,det gick inte att bära ballong och äta klubba på en gång.Hemvägen blev det Burgerking med  hamburgare och strips,Ella åt faktiskt upp nästan allt.


Förfest i hotellet.

             
 En hel del med folk både ute och inne,Ser ni Herr B Lawe i bakgrunden,på stora bilden överst är fyrverkerikungen,om själva festen kan jag ej skriva mer än att mat o dryck fanns så det räckte och roligt hade vi sägs det,


Förfest.

          
Det var perfekt väder när festen blev av,dubbelbalkong i eftermidagsolen och stämningen på topp,tror att Rickard wolf tittade in,han var på sitt bästa festhumör  


Hotellkatten.

                                                                          
Nu har min kolega Truls  fått en ny uppgift,att dra hotellkatten ur skåp och  lådor,så fort han monterat ett nytt skåp så tar katten nåt verktyg och hoppar in, Truls svär och drar i katten som spjärnar emot,ibland går det bra ibland inte, idag tog kattuslingen  skruvdragarn och stack iväg,tror fortfarande Truls springer och jagar den.


Gussebyern.

                                                                            
 Hade en trevlig stund med en arbetskompis jag inte  träffat sen vi byggde centrumhusen  i Forshaga och det är ca 2 årsen,han kommer från Gusseby och är den ende jag känner därifrån,en mångsidig yrkesman med glatt humör,  snart kanske vi kommer att jobba ihop igen om jag inte blir fast på hotellet för tid och evighet.
 


Legendarerna.

                                  
Igår var det full pott,jag är nog den ende som lyckats få med dessa 2 legender på samma bild, nämligen H.LAWE och SVÄNGROT på samma bild,det var stor lycka att det hände, dom lovade att det kanske  ske nån mer gång ,kanske vid  nån stor maskin eller nåt.


FBK -Luleå

       
igår var jag med några arbetskompisar och tittade på hockey,det var inte så bra match men det är bara början av en  lång säsong så dom  är nog inte inne i maxtempot ännu.Fbk vann det var huvudsaken,innan match  var vi  på ett föredrag med Håkan Loob,det var både lättsamt och tänkvärt så blev det middag i resturangen jättegod mat   särskilt  rotfruktsgratängen ,det  var kul på alla sätt o vis.


Crispi.

Har ikväll fått veta att en av mina bästa vänner dött av  av cancer,vi är 3st som umgåtts och hållt kontakten hela livet, vi   har tillbringat många semestrar ihop  och delat både det ena och andra,hon har slitit med sin sjukdom länge,  har förstått att det var illa men man blir chockad och ledsen ändå,jag hoppas att hennes barn och man orkar komma vidare i livet och vi håller kontakten , dom bor i Vänersborg så vi ses inte varje dag,men en dag kommer vi andra efter så greja till det så bra det  så bra det bara går Crispi, kommer aldrig att glömma dig. Björn o Annsofie ,Carola ,Robin ,Jonas ,Ella Matias.


Ford.

 


Cross.

Idag har jag gjort det jaghar varit sugen på länge , lånade Jonas cross och körde ett par timmar, pungkulorna är som 2 pannkakor, hoppas dom samlar ihop sig igen. Har tittat och tänkt ca ett halvår att prova den, idag  blev det av.


Glenning.

             
Hittade denna afisch på hotellet, den är grym nostalgi, känns dom det var 100 år sen det begav sig men enligt affichen är det bara 12 år sen, men all heder till  Glänning han var en färgklick.


Skogsägarn.

    Här håller Malcom på att räkna ut vad som behövs för att bygga en box till sin nyinköpta häst, han är skogsägare så det behövs en riktig ardenner i maskinparken,den gammla ägaren ser ut som  han ångrat sig men han får nog hälsa  på när han vill.


Freja.

     
Der här är den gammla ångbåten Freja som förliste i hårt väder 1896, där låg hon sen på djupt vatten i98 år innan det blev bärgning,3 mäniskoskelett fanns kvar tror alla 3 blev identifierade och begravda, sen renoverades båten och sjösattes  i Fryken igen, är nu lite turistbåt mm.


Gäddfestivalen 2008.

       Sveriges största gäddfisketävling börjde kl10 idag,151 båtar anmälda,det är 15e året som den hålls,båtarna kommer från hela Sverige och några från Norge,det är priser för ca 100000 att tävla om så en del åker lyckliga hem,den pågår 2 dagar , starten och prisutdelning är vid Fryksta  i Kil, 


6bilder en ska bort.

  6 bilder en ska bort,gissa vem,ett tips hon till vänster  högst upp är den där jätterara hertiginnan.
 


Väsefyrverkeri.

  Nu har Väsevärstingen provat fyrverkerierna i ventilationen, ser inte bra ut mer än dom på 3 högsta våningarna. Ser ni Mogge i 4e fönstret på våning 5, han är medbrottsling,


Takstolskalas.

  Ja på torsdag är det den  25e . då är man  kung i baren, naturligtvis så har vi takstolskalas då på hotellet, undrar hur många som jobbar på fredag.PÅ bilden här visar en av ventkillarna hur det kan bli när man är go och glad,han har lovat bjuda på det en gång till,hoppas han har extraförstärkt gren  på byxorna då.Mycket planering och förväntningar är i gång nu,Väsevärstingen är festgeneral och han har stora planer ska ni veta ev så blir det fyrverkeri i ventilationen mm, det är han och Mogge som byggt den, så det är bara att vänta och se.


Bin Hur.

Har inte tid att blogga ikväll, ska på bio en förhoppningsvis spännande film med mycket orakade gubbar.


Vi 3 säger godnatt,

Godnatt Hertiginnan och ni andra nu ska vi sova.


Kongo tur retur.

Börjar märkas alla besparingar nu, men miljövänlig transport tycker jag,undrar  hur lång tid det tar att komma till Kongo där dom ska byta av några andra som får ta samma fordon hem,


Big Mac.

Ser riktigt gott ut, en sådan burgare och 2 pilsner så är man skapligt mätt resten av dagen, undrar om han får av sig hjälmen sen den lilla gubben.


Sigurd vid frykens strand.

  Har varit vid Sigurds sommarstuga nere vid fryken ett 10 tal gånger i  sommar för att hälsa på, bilen är alltid på plats och båten ligger vid bryggan men ingen Sigge jag menar Sigurd, har letat och väntat i timmar men fått gett upp till slut, nu har jag fått en förklaring, han har dragit in parabol  tv på sitt lilla dass där sitter han i timmar och myser, tittar på Lets Dance mm.


Dagens outfit.

  Nu är det dags för lite kläder igen, helt otroligt  vacker kombination. 


Livsfarligt.

  Dessa ställningsbyggare  fick till det efter många trix,undrar om stolarna pallade  trycket när det kom upp folk som skulle använda den, tror själv jag lämnat walk- ower.


Lena PH.

En väl bevarad hemlighet är att jag är nog lite kär i Lena PH, inte bara för musiken hon verkar vara så mjuk o god så är hon så jäkla snygg sen , verkar hon vara ganska så enkel och okompliserad, rätta mig om jag har fel. hoppas inte frugan läser detta för då är det

nog packat o klart. Påminner även lite om en bloggkompis , hon heter Mal, nej jag menar tidsop, nejn det är hemligt.


Svampfest.

 
 Var och plockade svamp idag, dom här med vita prickar och alldeles röda växte överallt, dom plockade jag 3 fulla kassar av, så nu blir det svampfest ikväll, kommer 11 gäster, tänkte bjuda K.K. o Malin men hon jobbar tyvärr.


Jävlar.

  Nu har det hänt igen,Lawe har åkt till Sundsvall för att jobba ,det första som händer är att han får syn på en maskin och nycklarna sitter i, ingen i närheten, måste prova, och så gjorde han en vält,tur ingen var hemma i huset, Lawe är så bastant att han fastnade i fönsterhålet och  lyckades få på vindrutetorkarna så dom slog han på näsan i 20 minuter innan dom fick loss han  ur hålet, han kunde inte förstå hur han hamnat i hytten,oj-oj vi vet hur  han är vi, men i Sundsvall lyckas han nog lura nån.


Datakurs.

  Skulle börja en  datakurs men ett bemaningsföretag  ordnade kursledare, jag blev fundersam och hoppade av.


Plåtpojkarna.

Idag dök dom upp plåtslagarpojkarna Päng och Emilio,fixade det dom skulle, hade bråttom iväg för att bada på nåt ställe som var nyöppnat. Tror det var i Kopparberg det låg.


Karlstad en gång.

 Hittade en gammal bild när vi rev ut några garderober på hotellet idag,det är torget som det såg ut en gång i tiden, statyn bedömdes vara för krigisk någongång på70 talet så den byttes ut mot nån annan skit som nu står där och skräpar,bildkvaliten är inte bra men har fotat av med mobilen och fotot var veckat men man ser hur det var.


Dagens outfit.

Kommer inte så noga ihåg  vad det heter där hon köpte det,men hon heter LINE och bor nästan i stugan bredvid min, det räcker.


Gamla fönster.

Dessa fönster sitter i ett av trapphusen på hotellet och är oskadadade och  lika vackra i glasmotiven som dom var när dom glasade in dom 1871, helt otroligt att ingen olycka skett under alla dessa år. Nu ska  fasaden på innergården renoveras och en av dom väggarna sitter fönstren i, hoppas det går bra då med.


Leo Falls.

Idag var den kände finplåtslagaren   Leo på besök, han ser till att att nya plåtar kommer på  plats och håller tätt för regn och rusk, och han lyckas bra med det. Han har  några  killar till hjälp ibland som var på annat idag, dom kommer nog imorgon, vill så gärna va med  på bloggen, är ochså bra killar och välldigt bildsköna sägs det, den ena av dom  Herr Päng är en riktig hejare på att bada  på de mest konstiga ställen, så kan  han även reparera motorsågar, inga fel är för kompliserade för honom.


Peta en pinne i ?.

                                                                                   Tänk så mycket vackert man får se ute i naturen, till och med träden kan kan falla för frestelsen ibland.                                                   


Ölmoped.

Den 25e ska vi ha takstolskalas på hotellet då ska jag ha detta fordon till jobbet, ta en sväng förbi Grums och hämta K.Kanin, det blir ett ölstopp på sörmon vid en spesiell parkeringsficka, med tanke på sadelns utformning så är  nog krille sugen på att sträcka på benen och ta en öl.


Bilder från igår.

Jo du Malin idag är det dåligt väder här med,så jag fick klämma in några bilder från igår.


Nya urinoarer.

Det känns inte så bra att göra sina behov i knät på dessa heliga ikoner, så jag gick till en annan toa istället.Men dom är inte på hotellet utan på ett matställe vi var på.


Solsken.

                                                                              
 Har varit vid fryken och badat hela dagen,gäller att ta vara på dom  sista  soldagarna. Nu är det födelsedagsfest  som är nasta sak på programmet.


Karlstadstjejen.

                                                                         
 Inte nog med att hon vann matchen i gårkväll, hon vann ochså 2 bälten som stod på spel, desutom är hon från Karlstad, Grattis Ingman och nu har du satt ribban för hur värmlandstöser kan bita ifrån sig.


Dagens Ella.


Lördagsgodis- glass och ny klänning,livet är underbart.


Prinsessebesök.

                                                                              
Mormor och mamma var till Karlstad  idag, lilla Ella var hos morfar,mormor kom hem med denna hemska sak men för lilla Ella är det det finaste hon kan ha på sig, hon har kommit in i prinsessåldern då är det som det är, blev jätteglad och  vägra byta om när hon skulle åka hem, det skall bli skoj att höra hur det går när pyjamasen ska på.


Bred transport.

                                                                              
 Gissa vem som sitter bakom ratten.


Sundsvall,Tur-retur.

t Så här såg Svängrot ut eftunder att han kört Herr Lawes mobila bastu husvagn till Sundsvall det tog på krafterna, ändå övernattade han innan han åkte tillbaka, undrar om han sov eller var ute på lokal, men det är faktiskt 120mil tur o retur.


Ulan bator tog rubbet.


Dom vann alla 3 helt fantastiskt, Djingiz Leifi på knockout i 5e ronden, ryssen letar efter tänderna och skyddet än. Djingiz Papporulle körde ett ord till och skjortan är tom, Turken orkade inte hålla truten så skortan blev tom. Djingiz Hazzen behövde inte gå upp i ringen för hans motståndare hade blivit sjuka av nån anledning, det var det jag trodde, såg deras darr i koridoren när dom mötte han. Så nu är Leifiz rosa schorts till salu, en skånsk Greve har bjudit 18000 för dom, otvättade han funderar på att gå med på det.


Dagen D.

                                                                               
Imorgon är det dags för dom stora pojkarna att visa var skåpet ska stå,det vimlar av dem på hotellet, idag anslöt även promotorn Don King, man får hålla tummarna för Attilla Levin-Anna Ingman och mina kamrater från ULANBATOR, lycka till. Den där Don  King såg ut som han hade en trasselsudd på huvudet.


Morfar gjorde bort sig.

                                          
 Direkt efter jobbet  kom Carola som är  min dotter,  för att lämna frugans cykel  som hon lånat,jag lyfte av cykeln  från cykelhållaren så stog vi och pratade lite, då hör jag ett gråt från bilen, hade missat att Ella satt bak i sin  barnstol jag trodde inte hon hade blivit hämtad från dagis så snabbt, det var dom bittraste tårar jag någonsin sett , vi satt och pratade ca 10 min så jag tror hon förstog att jag inte sett henne, så nu känns det lite illa , har ordnat ett paket  med något jag vet hon önskar sig.


Ulan-Bator. SOPAR RENT PÅ NÖJES:FABRIKEN

                                             
 Idag anlände den tre man stora  boxartruppen från ULAN -BATOR, Regerande mästare i sin viktklass.Den stora boxargalan  börjar på fredag,men tungviktsmatcherna kan bli lite sisådär, när  Amerikanerna fick se Mongolen Djingiz Hazzenn så funderade dom på att lämna  wolk-ower. Djingiz Leifi Är ochså segerviss i mellanvikt och jag tror han har stor chans när dom rosa  chortsen åker på. I bakgrunden står lättviktare Djingiz papporulle och han känner jag inte till,men det är nog en rutinerad  man det med. Rolig att alla bor på hotellet så man ser hur dom är.


Paprika- Balle.

                                                                                                                                                          
Händer mycket nu i växthuset,kanske jag som har snuskig fantasi, men det är faktiskt en paprika, dom börjar ta sig nu men denna har nog fått för mycket gödning,dom andra  ser ut som dom ska. Eller har han sett en snygg melon,har det med i växthuset.


Snygg toa.

Tänk att få sitta här och titta ut över landskapet i lugn och ro, det vore en höjdarupplevelse och sen ta ett bad i  karet .


Lawes mobila bastu.

                                                                                                                                                                        
 Nu Har Lawe byggt sig en bastu model husvagn,chassit med däck kommer på                                                                          
 till helgen, han ska dra med den när han är ute och åker, ta ett bad när vart som                                                                 
 helst.Han kanske ska till Sundsvall och jobba säger han då ska den med dit,det                                                                                                                                                                                                      
                                                                                                             
 blir  ca 60 mil att dra bastun enkel väg men det är det värt. Så får  han byta bil  ochså, prova  att   köra sten igen.
det gick som vanligt, åt pipan så vi får va glada att ingen satt i bilen,värst var det för den grillade kycklingen som
låg i  framsätet. Han orkar inte låta bli  stora maskiner, måste prova, hoppas han lärt sig något nu.