Min stake.

                                                                                      
Första gånge n jag tagit fram staken och visat den på bloggen,trevlig  första advent önskas till alla. 


Ganska fränt.

Mysig toa,man behöver inte känna sig ensam men en aning ut-tittad,ska försöka svara på komentarer lite senare,ha en  lördagskväll så bra att ni önskar det vore Lördag 7dar i veckan.


Nu tar vi kvällen.

                                                                                  
Forfarande lite feber snuva och grym hosta,2 till av gänget börjar bli likadana,men i kväll ska jag tvinga mig ut och äta,tar Bishop det ligger i samma hus,max 2 starkisar till maten,jobb imorgon.


Liten lördagshistoria.

Den lilla pojken kom hem från dagis första gången,mamma frågar hur det va,jo jättekul jag,jag har lekt med en konsumbanan,med en konsumbanan säger mamma  oförstående  ,detta upprepas flera dar så  mamma ringer till dagisfröken och frågar vad det är för  konsumbanan han leker med,då säger fröken,nejnej han menar en Kosovoalban.


En Ella Idag med.

                                                                                      
Ca en månad gammal bild när hon var på Laz PalomaZ.


Kärlek vid första ögonkontakten.

                                                                                                                               
 Kolla ögat,en blick säger mer än 100 ord. 


Pepparkaksbak.

                                                                                                  
Känns bra att kolla mejlen ibland,fått ett kort av Ella när hon bakar pepparkakor nu idag,jäklar vad  jag längtar efter   det stora guldkornet i min vardag,hoppas hon spar några till mig.


Min svit.

                                                                                                                                             
Så här bor jag nuförtiden,lite tomt i sängen men jag sover åt alla håll i den,blir dyrt  för firman att ha mig inhyst här,snart får jag nog nöja mig med en lägenhet i närheten.


Möte med MR?.

                                                                                      
Man är inte kaxig när det låter i bygget och dessa 2 dyker upp ur mörkret,tänkte ge dom mobil och plånbok direkt,  men dom fråga om vägen till Karlstad och sen bjöd dom på tårta,mannen med masken är lite hemlig och  blyg.                                                                                 


Ingången.

                                                                                                                                                            Här några bilder på trapphusentren när jag ska hem och deppa o längta efter Ella,sant att jag längtar efter henne och några till där hemma,men man måste göra det bästa  och gilla läget.Tog med några takbilder oxå,det är så fint i trapphuset att jag skulle kunna tänka mig bo där.Imorgon kommer nog bilderna på sviten.ikväll ska jag och B.Lawe gå på Bichop och äta,har inte ätit riktig mat sen Söndagen.


Knaust i Sundsvall.

                                                 
Några bilder från den nya arbetsplatsen,bild1=Joel och B Lawe,2=LaWe, Joeel,Anders och en trevlig kille från Sundsvall,kommer tyvärr inte ihåg hans namn,bild 3och 4a är vår barack,en pub dom stängt under ombyggnaden,  ölpumpen får vi inte röra  förän vi jobbat färdigt,nytt fat så fort det är tomt,Bild 5 inte så mycket att orda om,men hon är vår tränare på gymmet och terapeft på kvällarna,känns sådär men  är trevlig och engagerad.Idag är chefen här  så hon fick ledigt tills imorgon, han tror  han anställt en Olga på 62 år,får han se henne blir vi aldrig av med honom,så säg inget arbetskamrater.


Sundsvall.

   Resan gick lite knackigt,snöstorm och plogbilar mitt ute i ingenmansland,gossarna var snälla så jag fick köra hela vägen,tog en 15minutare i bollnäs,sen vidare till Sundsvall.Kom till Hotellet och bytte om,Lawe åkte till Ikea och köpte sängkläder,grytor,bestick mm,så nu har jag fixat till det i min lägenhet,glömde köpa tandkräm och disktrasor ,får borsta i vatten ikväll,ev lite wiskey kanske,men det blir  dåligt med lödder av det oxå,såhär såg min gaspedalsko ut efter 7 timmars körande,andra skon är som ny så hemresan får jag  skifta sko så dom blir jämnslitna. Som ni ser funkar det  mobila bredbandet jag installerat men att få över bilder från telefonen har jag  bara lyckats med skon,sen avbröts det,återkommer med bilder på sviten jag bor i och annat  ointresant för er som orkar läsa det.


Så är det.

                                                                                                                       
Kan inte sägas på bättre  och rakare sätt,den som säger nåt annat ljuger.


Hur blev det så.

Männen regerar värden,kvinnorna regerar männen.


Kidnappning.

                                                                                                                                                              
Tänk om jag kunde göra så med Ella och smuggla med henne till Sundsvall,men så lätt är det inte alla gånger,men 10 dar går dom med,får trösta mig med att vi fått ha henne hos oss denna helg,det finns dom som inte träffar sina barnbarn mer än nån gång varje år,så det är kanske inte så illa ändå,snygga ben har hon som bär fick jag se. 


Munken.

                                                                                                                       
Jag avrundade hotelljobbet med middag på  resturang Munken,2 av mina kompisar var med,nämligen Nenne och Malcolm,Nenne har bytt jobb men  hade tid att ta en middag, jag o Malcolm har  jobbat ihop ca 1,5 år på hotellet nu.Men imorgon är det nya jobbarkompisar som gäller,undrar om vi hittar till Sundsvall.Tycker dom på bilden är lite munkrunda i käkarna,är inte helt fel ute va.


Hungrig.

                                                                                     
Även denne man har fastnat för den goda skräpmaten. 


ny outfit.

                                                                                                                                                                                     
Förra helgen var det strumpbyxor,nu  kallt och blåsigt,ska lämna in trav i morgon,så jag tror jag tar de här på mig,ser dom bra ut  heller är  dom ute.Om inte åker dom med till Sundsvall,tar på dom när jag ska till Casinot.


Fredagsfräckis.

                                                                                                                                                                                                  
Det var 7 samer som satt och drack öl och pratade,så säger den ene,undrar om det känns ungefär  lika att pippa en ren som en kvinna,då svarar den andre,vet inte men fråga Ove därborta,han har visst legat med ett fruntimmer en gång.


Många sätt.

                                                                                                                            
Skulle va kul att höra om detta stämmer  i verkligheten.


Undermedel.?

r                                                                                     
Här är det bevis på att det finns hjälp mot trötthet,se på trötter,inte mycket liv i den inte,äter Rosetin och blir något hurtigare,men skägget hänger med,äter Rosetin en vecka till och blir riktigt pigg  ,men det ändrar tydligen utseendet  katastrofalt så nu är han pigg men saknar sitt vackra utseende och lugna liv,men  blev jäkligt duktig musiker helt plötsligt,   så Rosetin är att rekomendera alla omusikaliska tröttingar som är beredda att offra nyllet för musik och energi.


Tisdagsfräckis.

Det var en skogshuggare som höll på att fälla ett träd,då kom en huggorm och ringlade nedför stammen,skogshuggarn måttade ett slag mot den,då sa ormen,om du skonar mitt liv får  du önska vad du vill,isåfall vill jag pissa wiskey, sa han det är bara att pissa sa ormen  ,han skröv av termosmuggen och pissade i den,det luktade wiskey så han smakade och det smaka riktigt god wiskey,huggarn kom hem fyllde 2 glas och bjöd frun,hon smakade efter många om och men,jättegott sa hon så höll det på 3kvällar i rad ,så blev det lördag han kom hem och pissade bara i ett glas och satte sig,men jag då sa frun,får jag inget idag,lugn sa han det är lördag och då får du dricka direkt ur flaskan lilla gumman.


Sant.

ju tunnare is, desto fler  vill prova om den bär.


Bara på på skoj Soumi.

  Fortfarande får vi nordbor skoja med varandra,så jag  tar en rövare och hoppas ingen Riita eller  Pekkkka blir trampad på tårna,tycker det är märkligt att det är okay att skoja om oss Nordbor men drar man ett långt bortistan skämt så är man hemsk,så nu kör jag som byggarn,byter ut alla  folkslag  långt bort till Smålänningar,men har inget alls emot dom,men dom verkar ha humor.


Mätt i maggen.

                                                                                       
Igår var det festligt värre,det var  trevligt värdpar-god mat- vacker miljöoch roligt  på alla sätt och vis, precis lagom med dryck,var bara lätt salongsberusad så inga  efterverkningar idag,min  kameramobil är fortfarande på lagning så fick använda dom gammla bilderna från förra  gången vi var där,strumpbyxorna gick det några maskor på, men det  var det värt,benen blir väldigt vackra får jag säga.


Svårt val.

                                                                                     
Ska på fest ikväll,kan ni hjälpa mig villka strumpbyxor jag ska ta  på mig,kan inte bestämma mig hur jag än  provar.Ni får ha en bra kväll alla bloggisar.


Jämt så ni vet.

                                                                                  
nu mår vi bra både Bjorne och ja.   Haha                                         


Tänkvärt.

100 män kan skapa ett läger-men för att skapa ett hem krävs en kvinna.


Fredagsfräckis.

                                                                                     
Det var en kille  som var ute så fort han kunde för att ragga  brudar,men hur han än bar sig åt så blev det aldrig så han fick hoppa i säng med nån av dem,nu var han 19 år och svendomen kvar,om det inte blir nåt i kväll så tar jag geten i morgon,det sket sig så nästa dag  ställde han ut geten på gårdsplan och klädde av sig naken,högg tag i hornen på geten och stoppa in den, geten satte av i en jäkla fart ut på landsvägen med killen hängande i hornen,så passerade dom en busskur med 2 äldre damer i,då  säger den ena ,dagens ungdom är allt bra konstiga,nya   fina mopeder har dom  råd med, men  kläder kan dom inte köpa.


Möte.

                                                                                                                                                                                     
När det ena möter det andra så blir det  något som liknar självast  Adolf,kanske lite väl fjunig muche. hoppas jag inte generar någon,orkade inte låta bli att få med denna,vad tycker ni läsare, är detta att gå över gränsen så tala om,så tar jag bort den imorgon,men det visar inget  anstötande egentligen mer än dåren Adolf.Vi har diskuterat på jobbet och har olika teorier men själv tycker jag det är värre att se nyheterna. 


Torsdagssmåfräckis.

                                                                                                                                                               
En dag när mannen kom hem så blev han över-raskad av sin fru som  gick klädd i ett riktigt sexigt nattlinne.Hon sa bind mig och gör allt du vill,mannen band henne och  åkte  iväg och spelade golf.


Tänkvärt.

Dårar och styvsinta,fyller advokatens ficka.


Onsdagsfräckis.

  Abbedissan kallade alla nunnor samman, Jag måste berätta att vi har fått gonorre här i klostret.Tack gode Gud säger en av de äldre  nunnorna,jag är så trött på Chardonnay.


Bilder från Egypten.

                  
Min kompiss wentmannen har nu skickat några bilder från sin dyksemester,han  bor på en båt och matsalen ser ombonad ut,båten är helt byggd i trä ca 30m lång,  med den åker dom runt och dyker solar mm. Bilden på det otroligt   blåa vattnet är från ett rev som heter Dolpin Red,där kommer delfinerna varje dag och man kan dyka med dom. Det var oftast ett 40 tal i det stim som han dök med,helt orädda  och snälla är dom.


Ella i Laz Palomaz

                    
 Idag har jag fått bilder på min favorit när hon var på semester, hon har varit hemma i 6 dar nu så ikväll har vi haft vår vanliga ritual med Bamsetidning och allmänt  mysig stund som alltid.Har fått många bilder men tar några då och då för att hålla upp den seriösa delen av bloggen ibland.


Frank Andersson.

 Han ska bort för han ska bara brottas hela tiden,inget rätt svar så nu får jag ta priset själv,jäklar va gott det ska bli med en spavecka i Sunne.


Svar på vem ska bort.

Det är den knepiga frågan? Kommer imorgon,har råd att dela ut några sidovinster oxå,eftersom ingen kunde den förra så är det jackpot nu.Törs inte tala om vad priserna är för då kanske ingen vill vinna.


Presidentmysterium.

 • Lincoln blev  invald i kongressen 1846 -Kennedy 1946   

 • Lincoln blev president 1860- Kennedy 1960                                                                                                                              
 • Båda fruarna miste barn i vita huset                                                                                                                                              
 • Båda presidenterna mördades på en fredag-båda sköts i huvudet                                                                                   
 • Lincolns sekreterare hette kennedy-kennedys hette Lincoln                                                                                               
 • Andrew Johnson som förlorade valet  till Lincoln var född1808                                                                                       
 • Lyndon Johnson som förlorade valet till Kennedy var född 1908                                                                                          
 • John Wilkes Both som mördade  Lincoln var född 1839                                                                                                
 • Lee Harwey Oswald var född 1939                                                                                                                                           
 • Lincoln mördades på en teater som hette Ford                                                                                                                     
 • Kennedy mördades i en bil som heter Lincoln som är gjord av Ford                                                                             
 • Lincolns mörare sprang in i ett varuhus efter mordet och greps                                                                                     
 • Kennedy sköts från ett varuhus och mördaren sprang in i en teater                                                                             
 • Veckan innan Lincoln sköts var han i Monroe som ligger i Maryland                                                                         
 • Veckan innan Kennedy sköts var han med Marylin Monroe                                                                                                 
 •                    

                                                                                                
   


Dagens sanna ord.

Bättre en uppriktig fiende, än en falsk vänn.


En ska bort.Vem?


20 dollar.

                                                                                    
Om  man viker en 20 d sedel så kommer det fram mycket märkliga saker, både branden i WTC och Obamas namn finns på sedeln och några saker till, som kommer med längre fram.


Hemtrevligt.

                                                                                     
Har  varit på en unik plats och  hälsat på, har aldrig sett nått liknande,får inte tala om vart det är ännu, men en dag så ska jag öppna ett museum här,har blivit lovad att få ärva stället bara jag tar hand om det,till och med växterna har en ovanlig utformning.


Svaret på tävlingen.

Ingen dansar nykter.


Lördagsfräckis.

Det var en kille som skulle bli medlem i  en amerikansk brottarklubb,inträdesprovet var,svepa en hela whiskey,brottas med en Grizzlybjörn och pippa en Eskimö,Han började med att svepa flaskan sen sa  dom att grizzlyn står bakom kullen därborta,han raglade iväg och kom tillbaka efter 20 minuter med trasiga kläder ,blodig och dretfull,så säger han vart  är den där Eskimön jag skulle brottas med.


Tänkvärt.

Den som sticker huvudet i busken,skyltar med stjärten.


Tävling.Hemligt pris.

 Nemo saltat sobrius. Vad betyder det på latin,ingen sökning på   googels räknas,svar och prisutdelning på lördag.
Hoppas ni ser ljuset i tunneln, är det inte.


Tvålautomat.

                                                                                                                  
 Denna tvålautomat var jag nödgad att pröva idag,man ska alltid tvätta händerna efter toabesök,kände mig lite kluven men va fan kommer det tvål så gör det.
                                                                                                                                                                                                                     


Tänkvärt.

Min fiendes fiende är min vän.


Originalbadrum.211

                                                                                                                          
Så här såg badrummen ut i hotellet när det instalerades första gången,bilden finns på museet ,en kompis har  mejlat bilden till mig.Det är omkring 1920 som dom första instalerades,innan det var det pottor i rummen som tömdes i tunnor vid dagens parkering,disk av  pottor gjordes i älven vid stentrappen som är   på andra sidan gatan fortfarande,när det var dags att tömma så ställde man ut dom i en lucka som fanns i väggarna till varje rum,nu när vi  renoverat ser man vart luckorna har suttit.Det var tider det.


Otur -Tur.

Idag sprack  displayen på den nya telefonen så nu är man utan den för en tid misstänker jag,ska kolla om det går att aktivera den gammla telefonen igen.Ella kom hem lyckligt det var det viktigaste som hänt idag,fick en fem-mi nuters kram på flygplatsen och när vi kom hem så läste vi 2 bamsetidningar på raken,så  nu är  allt som vanligt igen.Fick lägga in en gammal bild från i sommras eftersom jag inte kunde tan nån idag.


Pinsann sanning. "för en del ."

Varje man är herre i sitt eget hus-tills gästerna gått.


Körigt.

Det är mycket nu,köpt en ny kameramobil,Nokia 622 tror jag den heter,5megapixlar och 2kameror är den utrustad med  ,man kan även ringa med den som tur är.Men det är inte bara att få in bilderna i datorn, har fått ominstalerat bluetoothfunkt ionerna igen, men har nu lyckats få in bilderna jag hade i den nya mobilen så nästa gång hoppas jag det går lättare,Äntligen kommer Ella hem imorgon, har nästan längtat ihjäl mig.


B. Lawe fäller älg.

                      
God jaktlycka hade B Lawe på söndagen,han har  skickat några bilder från jakten,han  hälsar att han är minst lika bra på att hantera gevär som stora maskiner.


Sanna ord.

Det bästa sätt  att få en vän,är att vara det. 


Allas vår Herr LAWE.

                                                                                                                                                                                            
Då var han igång igen,nytt rekord,har lyckats kapa en maskin av modell större hoppas ni ser han sitta och vinka i hytten  med ett belåtet flin på läpparna,inget  kan stoppa honom nu,han kommer att fixa tunneln under Hallandsåsen på14dagar,dom som är där nu har hållt på i ca10 år,när det är gjort klättrar han ner på marken och säger jag bara skulle kolla lite,vet inte vad som hände när jag tryckte på knapparna,tur det är en fridens man, annars skulle han kunna inta hela Sverige med den maskinen.
 


Fy f.

                                                                                   
Detta är på riktigt ,dom går och äter ur soptunnorna,kommer inte ihåg vart det var, men  tror det är en form av jättekrabba,skulle inte gå till tunnan om den hängde där.


Hotellmys.

                                                 
Nu är det bäddat o klart,  blir som vargen när det är  så fint i sängkammaren,Nejdå bara skoj,men visst är det  vacker och  avspänd atmosfär i rummen vi renoverat,sover gott gör man oxå,har hyrt ett rum en natt för att  känna på atmosfären.


Svaret på gåtan.

                                                                                                                                                                                        
Den store var så tung att  golvet gick sönder och bara huvudet stack upp,lilleman började rycka  näshår på storeman och då gav han upp,


Bossintang.

                                                                                        

Med blandade känslor tar jag med detta på min blogg,meningen är att ingen ska va illa berörd  när dom hälsat på,men jag har  bestämt mig för att fler ska få se hur man ser på levande varelser runt om i värden,det här är en av dom värsta exempel jag sett . bossintang är hundsoppa som  tillreds i Kina av en speciell hundras som enbart avlas fram till mat,innan dom stackarna slaktas så slår dom hundarna hårt över hela kroppen för då blir köttet mörare,detta  är 2008,inte konstigt att det är som det är på en del ställen
   på detta jordklot.


Däckbyte.

                                                                                       
Idag har jag och  Robin satt på vinterdäck på bilarna,satt ut  fågelmat till  alla småfåglar mm.Sist men inte minst så har jag planterat vitlök i en av utelanden jag har,det är faktiskt rätt  tid för det nu.


Tänder ett ljus.

                                                                                                                                                                          
Ett ljus får lysa över alla nära och kära som inte finns bland oss längre,för några  lyser det lite extra,det vet dom.


Blev pannkaka.

                                                                                                                                                                                        
Hur tror ni att det gick.


Klar.

  Nu är man i ordning för dagens äventyr.Hur är det. med er andra