Byggnadsarbetaren 1997.


Skadeanmälan.

Jag vill med detta brev svara på dina frågor om närmare upplysningar angående punkt 3 i min skadeanmälan. Jag har uppgett dålig planläggning som orsak till olyckan. Du skriver i ditt brev att jag bör förklara mig mer detaljerat och jag hoppas att följande beskrivning räcker. Jag är murare till yrket och på olycksdagen arbetade jag ensam på taket på ett femvåningshus. Då jag var färdig hade jag ca 200 kilo tegelsten kvar. I stället för att bära ner dom bestämde jag mig för att fira ner stenen i en tunna med hjälp av ett rep och en talja som var monterad på femte våningen. Efter att ha säkrat repet nere på backen gick jag upp på taket, svängde ut tunnan och plockade i stenen. så gick jag ner och lossade repet samtidigt som jag höll emot för att få ner de 200 kg tegelstenarna lugnt och säkert. Som du såg i skadeanmälan så väger jag 85 kg. Pga av överraskningen av att flyga upp i luften, tappade jag självkontrollen och glömde släppa repet.Då for jag upp som en raket. På andra våningen mötte jag tunnan som kom i en väldig fart. Detta förklarar skallbrottet jag fick. Något försenad fortsatte jag min färd uppåt och stopp- ade inte förän andra leden av fingrar satt i taljan.Tur nog hade jag nu fått min sinnestillvaro och klarade av att hålla mig fast i repet, trots den plåg samma smärtan.Men tunnan med sten träffade marken samtidigt och botten ramlade ur. Fri från vikten av tegelstenen, vägde nu tunnan ca 20 kg. Som du säkert förstår, starta jag nu en snabb nedfärd. På andra våningen mötte jag tunnan som var på väg upp.Detta förklarar ankelbrotten och de djupa revorna på benen och kroppen. Här började lyckan vända, för sammanstötningen med tunnan bromsade upp farten, så det begränsade skadorna då jag landade i stenhögen. Det blev 3 spruckna ryggkotor. Dessvärre måste jag rapportera att när jag låg där i sten- högen och hade ont var jag inte i stånd att röra mig. Så jag låg där och tittade på tunnan 5 våningar upp. Då tappade jag repet .


Stoneface 2

Har hänt mycket i trädgården under morgonen, nu är dom 2 undrar hur dom kom hit, tänk om det kommer ännu fler, vad gör jag då.


Joel och Nizzy.


Trädgårdsnostalgi.

Har blivit ca 30 nya som slagit ut på morgonen, vallmo är nog finaste blomman jag vet.


Stoneface.

Undrar om det är Humle eiier Dumle, svårt att se.Någon som har en ide vem han liknar.


Vallmo.

Jag har sått vallmo under mina träd, ser något bättre ut än ogräs.Blir lite mer färg i trädgården.


Jag vann.

Jabado jag vann pizzatävlingen,


Gungeligung.


ELLA


Ella

Igår kom lilla Ella på besök och kollade så jag skött vattningen mm, tydligen har jag vattnat för då- ligt, det behövde vattnas mera överallt sen var lekparken prio 2.


Hemliga priset.

Här är FERRARIN som någon vinner, är körd 618 mil årsmodel 2007, jag vann den på en korsordstävling i Katmandu, men gammla gubbar ska fan inte åka ferrari, då har man både dålig självkänsla och alla andra symtom på gubb- sjuka, så jag hoppas nån av de yngsta vinner, då är det ju coooool.


BEATCH 2008.

Fon Färsen ville känna på pokalen och suga på känslan att vinna BEATCH 2008, detta kommer jag att vinna, känslan jag har nu kan inte beskrivas med ord, gör vad som helst för att få denna pokal och titel. Vad ingen mer än jag vet så finns ett hemligt pris, törs ej tala om det för då kommer allihop att knäcka sig under sommaren, det är en FERRARI, tänk er själva.


Storebror

Här är lillebrors storebror, dom jobbar alltid ihop, han sköter allt över en meter över golv.Dom blir osams ibland när Sbror sölar och trampar på Lbror, Ibland när den lille kommer ut liknar det en skräphög med blå tumnaglar, så jag har full förståelse för att det kan bli lite grinigt ibland. Sbror heter Jeep-e Fog.


Lillebror

Här är BBMs ende dvärg, han lägger alltid golven och sätter kakel ca 1m upp på väggarna, blir alltid perfekta jobb,hans namn är KURT FOG.


Krille Kanin

Nu har vår kompis Krille Kanin bytt arbetsplats, det är lite tomt men vi får snart jobba ihop igen hela gänget så det är ju bara för en liten tid och nu börjar semestern för oss och den är lite olika från gubbe till gubbe,så det tar ca två månader innan vi är samlade igen, desto roligare blir det då. Vi får se vem som vinner Beatch 2008 när vi jämför våra semesteräventyr,alltid lika prestigefyllt att vinna den, kan det bli Fon Färsen tro, han är favorit till vinnarbucklan.


Kompisen.

Kunde inte motstå visa bild på Svängrots busskommpis, idag åkte han på den till jobbet och klippte alla gräsytor på hotelet när han hade rast, det är bara så kul säger han.


Göteborgsfrämmat.

Här är en barndomskompis till mej och frugan vi umgicks nästan jämt tills hon flyttade till Göteborg för ca 30år sedan, sen återfann vi varann för 4år sedan, nu träffas vi ca 4 gånger om året, det är många gammla minnen vi har att gå igenom.Nu ser ni även hur den invändiga panelen blir,snart bara list och smygar kvar att sätta dit,ev blir det ljus lasyr på väggarna så småningom.


Syrran gör grimas

När syrran är på skojhumör gör hon gärna grimaser, ser rätt kul ut.


Bloggfel

Sen bloggen blivit flyttad fungerade den någon dag jag har haft hänghuve för det, så har inte kollat på en vecka men nu ser det ut att halv- fungera, svårt att få in bilderna med texten, dom kommer hur som helst, men jag får önska er alla en trevlig midsommar i efterskott,och potatishinkarna skörda jag o Ella på misommarafton blev 2 fulla grytor model större, var jättegoda.


Systerdottern min.

Glad o go på alla sätt och vis.


Våran lille gosse har blivit stor.


Trippeln


Hemresa

Tragisk hemresa, vi trodde det skulle bli final men icke, Svängrot dök upp till slut efter sina mystiska och hemliga turer med en GRÄSKLIPPARE model åkbar, vi var 12 man för att få in den i bussen. Han hade köpt den billigt som han sa?, har varit utan ca ett år nu så gräset når upp till fönsterbläcken på huset,han har fått leta upp barnen flera gånger när dom gått vilse i träd- gården, tur dom har mobiltelefon.Andreförare LAWE fick ta tåget hem för klipp- arn skulle absolut stå bredvid Svängrot hela vägen, i Simrishamn blev det övernattning,Svängrot lyckades kränga sovsäcken över både klippare och sig själv, det var full säck kan ni tro.


EM

Nu har vi kommit fram, det var det jag trodde ,FotbollsEM lyxhotel mm. Nu var det bara att orientera sig
i den stora staden SALZBURG, vart är arenan och hur hittar vi tillbaka till hotellet, nu hade Svängrot
ledigt några dar så vi fick klara transporterna själva, allt gick bra vi kom till arenan och fick se SWEDEN
köra över dom där myglande grekerna. Det var häftigt, efter matchen sa Svängrot han skulle leta efter
en sak vad vet vi inte men det kommer nog fram såsmåningom,blev efterfest p¨å SWEDEN CAMP
innan vi drog oss till hotellet.Nu laddar vi för SPANIENmatchen på lördag, Herr LAWE har ordnat
bastu wekend på en spa-avdelning så det är bara att hänga på.


Första stoppet

Svängrot tog en extra sväng på sisådär 7mil innan vi kom till första övernattningstället.
Men stämningen var hög i bussen så vi märkte det knappt, efter duch och instalering
så blev det mat på stadens populäraste uteservering, stämningen var på topp,maten
jättebra och ölen skall vi inte ens tänka på hur den smakade.Blev rullstolstransport
på hälften av gänget,nästa morgon hade vi lucköppning, jävlar vad Ågren kom.


bloggflytt.

Pga av nåt bråk om licensavtal har jag in te kommit in på bloggen, har stått i kö för att flytta den
till ett nytt företag, men nu är  det gjort så det är bara att  komma igång. Vi är som ni minns på hem-
lig resa börjar ana vart vi ska. Chefen har ringt ca 30 gånger till var och en, men ingen vågar
svara. Vi får  jobba på semestern istället så kanske det ordnar sig.


Bussresa.

På torsdag drar vi till okänd ort hela hotelgänget, blir borta 3-4 veckor, bussen kom
idag så vi kan packa och välja platser.Undrar vad CHEFEN säger när han får reda
på detta. Bussförare är inte mindre än Svängrot själv.


Bilder borta.

TYvärr har bilder från några blogginlägg bara försvunnit,vet ej hur.
Men det är bara ta nya och kämpa på med detta bloggande.                                                                    image83
Har en misstänkt sabotör
men vet inte säkert.


Ny klänning


Ella k om för att visa mormor och morfar nya klänningen, var lika söt o go som vanligt.
Sen var d e t ju förstås detta med vattningen det måste göras, hellst överallt, men barn
och vatten hör ihop, ialla fall när det kommer ur trädgårdslangen.

.


Spawekend

Idag kom mina första spa gäster, bada i tunna är ju populärt  och det hade jag en som tur är.
Så här såg det ut när första gästen invigde badtunnan,frun är nere i tunnan så hon syns ej
på bilden.image115image116