Nicke N.

Ella tittade Nicke nyfiken  en stund ,hon var koncentrerad som ni ser.


Besök hos K.K .

Var o sa grattis till KK igår,var hur trevligt
som helst,undrar vad dom tittar på i mobilerna ,kanske MMS från Herr LAWE, han har varit i Borås och bastat så det
kom några bastubilder från honom. Nu har han bara en komun kvar att  basta i sen är han med i rekordboken.


EDWIN.

Idag var vi och hälsade på lille Edwin
med familj, ett snällt litet  barn som nästan aldrig  varken gråter eller skriker. Han har en syster och en bror,jag
  vet  att dom ochså är lika  goa o snälla. Hans  syskon får va med en annan gång,tog slut på batteriet i telefon
så har tyvärr inga kort på dom.


Blåbär.

Har några buskar som det  växer blåbär på, Jag o Ella plockade 4a liter i
går, hon åt upp ca 1liter så någon kvällsmat tror jag inte hon orkade äta.


Första solrosen.

Igår slog den första blomman av 22st ut


Miss Grebbestad.

  Hon var bland dom snyggaste nere på
stranden, senare tittade  hon ut genom hotelfönstret , fråga om det gick bra att ta ett foto , ta så många du vill sa hon.
En  riktigt trevlig dam må jag säga.


Isglass.

Vi var  sugna på glass så det  fick bli en
paus på balkongen när mamma, pappa och mormor var och handlade på  SPORTCENTER.


Feta gubben.

Denne  välmående man mötte jag
på en bergknalle när det skulle badas, han tittade på mej och sa  ETT ORD TILL OCH  SKJORTAN ÄR TOM,
det var bara att hålla tyst och gå vidare.


Hamburgardax.

Ella blev hamburgarsugen  efter
dagens upptäcktsfärder,undrar om inte pappa Mathias har den i handen när jag tog kortet.


Ella på besök.

Igår kom Ella med familj och hälsa på,
dom  har varit i Lysekil så det passade bra att ta vägen förbi.


Vackra flickor.

Är dom inte söta o glada.


Afterbeach.

  För tredje dan  på raken,öl,mat o fest
från kl14 man svettas ut ölen i den varma luften så det går att dricka mängder utan att märka av att man blir
påverkad.


Tanumstrand.

Vy från hotelrumet


Lasyr eller mjölk.

Idag har  jag laserat den invändiga
panelen på altanen, ser ut som man hällt mjölk på väggarna men så ska de va tycker regeringen. imorgon
bär  det av till Grebbestad i 4a dagar, Tanumstrand hotel ska man bo på, så nu blir det  hotelfrukost igen,
 


LADY VIOLETT.

  4cl vodka-4cl gin-4cl rom-4cl vermouth
röres,sila med fin krossad is. dekor en citronskiva.


Fika med Ella.

Mitt i allt regn blev det sol när Ella kom
och ville ha fika, festis och bokstavskex var beställningen, och av någon anledning fanns det hemma.


Bjornes drinkskola. 2

                        SANFRANSICKO

                                                     2cl vodka-1cl bananlikör-2clgrenadine-10cl apelsinjuice.


Max.

Igår hamnade vi på MAX,Köpte en burgare
med diverse   tillbehör, riktigt gott   om   man    jämför  med   MacDonalds,   eller   Burger   King .


Ösregn.

Räcker att titta ut för att bli trött och gå i säng igen.


Bjornes drinkskola.1

Idag kommer jag att ge några drinkrecept på bloggen, har varit bartender av och till,så nu tänkte jag dela med mig av mina kunskaper , och jag har så många drinkar jag kan göra, så det kommer nya drinktips varje dag hela sommaren. Blue Lady.2GIN, 2BLÅ curacao, 2citronjuice, valfria bär, Mixas i coctailglas.


Bjornes collektion. Model Malin.

Här är en ny modell som jag tror en och annan skulle vilja ha, Det är högtryck i nätbrynjefabriken nu så semester får vänta för dom som jobbar där.


Robban och Sigge.


Robban.

Var och häsade på min älsta son idag,hanär kattvakt i några dar försökte ta kort på dom men bara den ene ville vara med,


IKEA.

Igår var jag mormor och Ella på IKEA ,gick runt och kollade diverse utbud, Ella ville prov ligga sängen som är på bilden men det gick och avstyra. vi köpte faktiskt inget för en gångs skull. Gick in på Bergvik och där hittade vi en plånbok till Ella med Pippi Långstrump motiv på, hon var helnöjd av att ha egen plånbok med 15 enkronor i. Satt i bilen hem och räknade kronorna hela tiden, Skulle köpa blätt- ask och lördagsgodis för dom.


Rast.

Här har vi en liten fikapaus mellan all klippning och krattning. Senare när vi skulle äta middag så sa hon vad får jag om jag äter duktigt, Vet ej sa jag, jo jag får en blättask som morfar köpte förut, hon åt duktigt av nån anledning.


Häck-klippning.

Igår klippte jag o Ella ett par häckar hon slet och jobbade hela dan, vi sparade en häck tills idag och på COOP hittade vi en verktygslåda med blandannat en leksakselhandsåg som låt och blinkade när hon tryckte på knappen, gissa om hon sågat häck idag, sen är hon en hejare på att kratta lastade halva släpkärran själv.


Boxningsgala

Skulle aldrig ha talat om att jag var bodyguard åt tjejerna med lite muskler för nu blev jag erbjuden att vara vakt vid hotelet när den stora boxningsgalalan är. Kommer boxare från hela värden och ska gå matcher på Nöjesfabriken, förra året var det på Lövbergs lila arena alltså FÄRJESTADS hemma-arena betalningen är så bra att jag kan inte tacka nej men vad gör jag om en av dom börjar bråka.


Myshörnan.

Här är bild från andra hållet, gissa om det är mys att sitta på bänken tidigt på morron och äta frukost när vädret är fint. Har även ett bord som ska stå där men flyttade det igår när vi grillade, va bra att ställa alla skålar o annat på. Städsetet skulle inte ha stått där men lilla Ella hämtar o flyttar saker så man hinner inte med att se ibland.


Myshörnan.

Här är vår myshörna framifrån, blommorna börjar få färg nu. När lavendeln har vuxit fullt ut så kommer det fjärilar av många olika sorter, tycker det är rogivande att sitta och titta på dom.


Chilli.

Nu börjar det hända saker i växthuset, har plockat 9 gurkor ca 35 cm långa, tomater är det 1ootals men det tar nog 2 veckor tills dom är röda.Chilipeppar har jag både röd o grön, kan ta av den gröna nu den är färdig.


Bamse.

Ella har varit på Bamseland, var så stolt över bamsetröjan. Har monterat en bilbarnstol i min bil så nu kan vi ta och åka en tur när hon är här, vi var och köpte lördagsgodis så skulle det inhandlas en ny Bamsetidning men nya nummret hade inte kommit så hon valde en 91an istället,men Kronblom tyckte hon var en katastrof när han går och lägger sig på soffan och inte borstar tänderna.


Grillfest.


Grillfest.

Igår hade hade vi grillfest,alla 3 barnen, Ella och Markus med familj. Glömde Christine, när jag började grilla var det sol, men sen blev det ösregn och åska, kom 52 mm regn på mindre än en timme,men det blev bra i slutändan.


SEMESTER.

Nu är det semester 4a veckor,första veckan är man rastlös och är lite sugen att jobba en vecka till, det var den frågan killen på bilden fick, han var inte sugen. Sen tycker man det är gott och vara ledig och hinna med lite saker hemma, så ska man förståss åka bort en vecka, dom sista semestrarna har vi varit i Halmstad, trivsamt och fint. Där är det inga tångruskor på stränderna som ligger och stinker. vattnet är blått och fint, trevliga mäniskor, kan man mer begära.


Nils - Gunnar.

Idag gjorde en av mina gladaste arbetskamrater sista dagen, vill pröva på ett annat jobb, tror han var ganska kluven idag, men han får nog komma tillbaka om han ändrar sig. Som tur är så är våra chefer jävligt hyggliga när det gäller, så dom förstår nog vart skon klämmer när han kommer nån gång i Mars, skulle jag tro och frågar om han får börja igen. Dagen till ära så bjöd han på egen tillverkad smörgåstårta, den var godare än dem vi köpt på konditori tidigare.


Bjornez collektion.

Jag gick rakt in i en MODEfotografering när det skulle kollas vart på taket det skulle sågas hål för en luftstam. Blev imponerad av hans tröja och pannkaksmage,han var visst manekäng och bodyguard för dom va ckra flickorna på tidigare inlägg, han sa dom skulle vidare till Berlin efter en vecka här. Hygglig kille fick hans autograf och en brynja model Bjornez Collektion.


Bikini-Mini.

Idag låg man lågt igen, hon hade tydligen en kompis med sig, inte av klenaste sort precis,jag undrar hur många gymtimmar hon gör i veckan, eller kan det vara gröten som gjort under- verk, fin bikini har hon i vilket fall som helst.


Muskelmassa.

Undrar vad nya modet kommer att sluta med, mötte denna muskel och modekvinna i hotelet i morse, undrar om jag skulle få stryk eller känna på musklerna. Jag bara vände och stack ner en våning.Kanske är hon kvar imorgon ochså, då ska jag ta mod till mig och fråga vad hon menade.


Morgonjympa.

Nu var det ett tag sen som var gympapass innan jobbet, idag var det en sån morgon som gjorde att jag slet mig i håret av förtvivlan över att åka iväg, men plikten framför allt.


Fel rad.

Förlåt om någon blev lurad av travraden det var ingen i hela Sverige som fick alla rätt så nu blir det jackpot nästa gång. Tur det finns luvor att gömma sig i när man blir dumstrut.


Mask.

Vilken sensation masken lever,undrar om dom kan simma med.


Godispåse.

Titta här morbror vad mycket godis jag har köpt.


COOP.

gans Var till frugans jobb och handlade, då var Ella med familj in och köpte godis som hon skulle mysa med på resan, fick 100 kr till det av morfar igår, så jobbade även min lillpojk, så det blev rena familjeträffen på COOP i KIL,så vi tog ett ömt hej då till lilla ELLA en gång till. Men tisdag eftermidag är dom hemma igen, så det är bara att bita ihop och vänta.


Blyga gubbar.

Dom är så blyga att dom inte törs visa ansiktet på foto, men vill gärna va med i bloggen, så vad gör man när dom kommer och säger ta kort på oss.


Bärplockning.

Efter jobbet idag kom Ella för vi skulle plocka hallon, så ska det tas hej då för 4 dagar, hon ska på semester,ska till kolmården och se alla djur, och delfinariet får ej glömmas. Vi plockade hallon -blåbär-smultron, finns mycket blåbär iskogen nu, hon åt så magen blev full, nöjd glad fick morfar puss o kram så se ses vi på tisdag igen. Mormor jobbar kvällen så Ella var här ett par timmar under dagen, så dom sa hej då några timmar tidigare.


Ännu ett hål.

Två timmar senare var jag och plockade en väggskiva från vaktmästarkontoret vad fanns bakom den, jo ett kikhål till dirrens rum, det tror jag vaktmästarna visste om för den ene har alldeles runt högeröga.Allt detta kom fram tack vare att ny ventilation ska dras.


Kikhål.

Idag hittade jag ett hemligt kikhå¨l från dirrens kontor på hotelet, jag plockade bort en ytterplatta och såg rakt in i vaktmästarkuren, men det har varit där sen 1922 enligt några gammla dokument jag hittade. Så dagens dirre visste inte att det fanns. Kanske tur det.


Besök 2-3.

Fem minuter senare kommer mina andra 2 chefer i samma bil, lika fin var den dom hade inte tid med varken kaffe eller annat, fick en kartong med GPS sändare som vi skulle ha på oss resten av arbetsveckan, så dom kan se att vi rör oss på jobbet och kan kolla vart vi är, helt okey, men jag lyckades stoppa en av dom i fickan på en av dom,så vi får se hur den kommer att röra sig.


Besök.

Nu dök min högste chef upp här hemma,det var oväntat men han skulle på Arvika festivalen, ville ha kaffe och ge lite råd inför morgondagens arbete. Men jag tror han egentligen ville visa sin nya bil.


Trött.

Ibland blir jag så trött.


Dagens Ella.

Hon måste få va med på ett eller annat sätt.


Danske Darre.

Danske Darre har varit i Sverige många år, har lärt sig körra lastbil och språket går det framåt med, har lärt sig säga GODÄ GODÄ, inte så illa va.