Lite funderingar.

Enligt dagens lagstiftare och byråkrater borde de av oss,som var barn på 40-50-60 och 70 talet
inte ha överlevt.Våra sängar var målade med blybaserad färg,vi hade inga barnsäkra medicinflaskor,dörrar eller skåp,inga cykelhjälmar bar vi.Vi drack vatten ur trädgårdsslangen och inte ur flaskor.Vi åt bröd med smör,drack sockerdricka men vi blev aldrig överviktiga för att vi alltid var ute och lekte.Vi byggde lådbilar utan bromsar och körde nedför långa backar.Vi var ute från tidig morgon till sena kväll och lekte utan mobiltelefon.Vi hade ingen playstation,Nintendo eller Xboxar-inte 99 kanaler på TV mm men vi hade vänner.Vi ramlade ner från träd,skar oss,bröt armar och ben.Vi slogs,blev gula o blå,hittade på lekar med pinnar  och åt ibland både jord och gräs.Vi åkte bil utan bälte och föräldrarna satt fram i bilen och rökte,så får vi inte glömma tuchpennorna som idag är förbjudna och en sak till,vi såg på BENNY HILL.



Kommentarer

Postat av: mariell

När jag pluggade läste vi massor om det här!! Att dagens samhälle skapar svagare människor med alla tv-kanaler och tv-spel, och internet och mobiltelefoner...



jag jobbade i barnklubben idag och det var en tjej på sex år som berättade att hon minsann hade sin egna mobiltelefon.....jaha tänkte jag, och det är då bra för att ?



samhället undrar varför valfärdsjukdomar ökar?



hoppas allt är bra med dig snutten!! :D kram från solen.

Postat av: my

Märkligt att vi ens överlevde ;)

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback