Kunde detta va nåt.


Royal Caribbean Cruise Lines,flest balkonger, mest aktiviteter. Royal Caribbean är känt för nytänkande lösningar, men håller också på stil och elegans. Fartygen håller fyrstjärnig standard med snudd på plus i kanten.

Världens största kryssningsfartyg har glasade bubbelbad hängande 34 meter över havsytan, surf- och vågbassänger och allt det nya som aldrig tidigare funnits på ett kryssningsfartyg.

Tyvärr blir det inget besök i Stockholm, varken nu eller senare; Stockholms skärgård kommer för evigt att vara ett olösligt hinder för Freedom of the Seas. En riktigt stor Östersjökryssare, som m/s Victoria är på 40 000 ton och 193 meter lång. Freedom of the Seas är på 160 000 ton (4 Finlandsfärjor!) och 339 meter lång (två normala Finlandsfartyg). Freedom of the Seas följs de närmaste åren  av två lika stora syskon.

Freedom är byggd för drygt 3600 passagerare i dubbelhytter och därtill utrymme för medföljande barn(totalt 4300 passagerare) Det finns 15 däck (10-11 på en Finlandsbåt) med 1800 hytter och de ska pysslas om av en besättning på 1 360 man, dvs totalt är det en hel liten småstad ombord; mer än 5000 människor om fullsatt. Med dagens bokningssiffror i den snabbast växande semesterformen kryssning, är fullsatt mer regel än undantag.

Passagerarantalet ökar, men det gör även utrymmet per gäst  och framförallt aktiviteter och utbud ombord på RCCL:s unga flotta av fartyg.

Vad vi framförallt vill visa upp är nya innovationer ombord, där vi på Royal Caribbean bestämt oss för att alltid vara först med det nya, säger Anna-Maija Isachsen, chef för Royal Caribbean i Norden och Baltikum. På Freedom finns t ex en ”surfbassäng”, där du kan låna en surfingbräda och rida på vågorna. I anslutning till denna ligger vågbassängen, som blir en attraktion både för stora och små passagerare. Dessa bassänger ligger båda i den s k H20 zonen ombord. Där finns stora vattenskulpturer, geysers och vattenstrålar som barnen (och barnsliga vuxna kanske) själva kan dirigera riktningen på. Här blir man garanterat våt, men inte när och var, ungefär som de vattenlekar som skapades i några exklusiva slottsparker förr, fast mycket mer förstås, berättar Anna-Maija Isachsen. Det tar vi fasta på om kvällen. Då blir hela H20 zonen en vacker och stämningsfull skulpturpark med hjälp av belysning och hela området runt om en stor utomhus-nattklubb med barer och dansgolv mellan bassängerna.

På jungfruresan har dock surfbassängen fått såväl ris som ros. Surfa är inte helt lätt- kunde inte den ytan använts till ännu en allmän bassäng? RCCL markerar hårt sin väg med alltfler aktiviteter- men vad ska de göra som bara vill ha lugn, byta rederi eller trängas ut? RCCL menar dock att även lugnet aldrig haft så mycket plats per passagerare som på Freedom of the Seas och att surfning också är en sport för åskådare.

Bubblare på utsidan

Freedom of the Seas får två bubbelbassänger som kommer att hänga på utsidan av skeppet. De rymmer 16 personer och ska ge en krypande känsla av att sväva fritt i luften. Omgiven av vatten kan man slappna av, om du kan, medan bassängen sträcker sig fyra meter ut över skeppssidan och ger dig en spektakulär utsikt, inte minst över havsytan, 34 meter rakt under dig….

Passagerarna ombord på RCCL blir allt yngre. Medelåldern är nu runt 40 år.

President-sviten är på 113 kvm och har sängplatser för 14 personer. Detta fördelas på fyra sovrum, fyra badrum och en 75 kvm stor terrass med bubbelbad, bar och matbord. Royal Caribbean var först med balkonger, som idag de flesta ombord har. På Freedom blir  balkongerna nu dessutom större än på andra skepp, eftersom att färdas på sin egen balkong blivit mycket populärt. Fler hytter har nu också sovalkover för barn och badkar. Platta plasmaskärmar för TV:n är förstås standard.

Även en barnfri oas

För dem som önskar en avslappnande, barnfri och lugn atmosfär finns det också gott om utrymme. Nytt är Solariet där du kan slappna av i allt från en hängmatta eller njuta av undervattensmusik i avslappningspoolen.

Bassängområdet innehåller även en separat bassäng för sportaktiviteter, som vattenvolley och olika simtävlingar. Banmarkörer visar var du kan motionssimma i din egen takt utanför organiserade aktiviteter.

Klätterväggen har blivit något av Royal Caribbeans varumärke- inte minst för att den är på skorstenen. Här blir den högre än på andra fartyg, med 13,5 meters bredd når du drygt 10 meter upp och när du väl är där har du en njutbar utsikt, nästan 65 meter över havsytan.

Fakta om Freedom of the Seas

Storlek : 160 000 ton                                                
Längd:  339 meter
Bredd  :   56 meter                                                                     
Djupgående: 8,5 meter
Marschfart:  21 knop                                                                  
Antal däck:  15
Passagerare: 3600 i dubbelhytter 
Total kapacitet:  4 370 personer
Hytter: 1 800                                                                      
Besättning:  1 360

Ombord finns 240 kockar som varje dag tillreder 12 000 rätter. På en vecka förbrukas t ex 120 000 ägg. Däcksytorna ombord motsvarar 25 fotbollsplaner och vattnet i poolerna väger bara det 530 ton.

I kväll är det lottodragning igen vi kanske skulle prova denna båt på vägen mot drömön.


Kommentarer

Postat av: anki

jisses vilken koloss :-) kul att drömma,,,ja här har det kommit mer snö idag, vi har nog dryga 3 decimeter nu, snöar nu också men i lugn takt.. :-)hoppas det inte är allt för tråkigt som har hänt, blir jul och allting, men jag tror vi alla är lite "tysta" så här före jul av olika anledningar, idag blev det inget bloggande för mej, totalt slut, har varit mycket här i några dagar..ha en skön kväll och natt,, kram

Postat av: Lena

Go kväll vännen,

Ja kanske ett bra transportmedel till ön. Då kan vi roa oss, bada bubbel, dricka champagne. Sedan när vi kommer fram tar vi en handduk och lägger oss på stranden och bara njuter av solen.

Lycka till!

Kramis

Postat av: soffie

oj va flott å snyggt två kompisar till mej jobbade på lyxkryssningsfartyg runt världen ett par säsonger guu va rika människor det finns å va roligt de hade,tror det va samma rederi,

men jag föredrar att va på land :O)

Postat av: julia - älska utmaningen!

haha pappa bara skrattade, han gillar denna sortens humor!

Hoppas du haft en go onsdag!

Postat av: Ninni

Åhh jisses, ja där skulle jag lätt gå vilse!Lät ju häftigt med bubbelbadet men jag skulle nog vara livrädd att allt skulle braka ner i havet.Näää kryssning är nog inget för mig...ja det händer ju att vi åker till Tallinn lagom långt.Ha en fin dag.kramen

Postat av: Thalina

God morgon! Visst skulle det vara skönt att åka iväg med en lyxkryssare. Tänk sen att få ligga på stranden under en palm och bara slappa i solen. Nu måste vi vinna snart så det blir verklighet.

Må så gott kram Thalina

Postat av: Malle - Hockeyfru

ojoj vilken jättelyxkryssning!!

Postat av: britten sa....

oj! finladsfärjan släng dig i väggen typ.....vet du jag tror jag ska ta och lyxa till med en lottorad jag också....kram

Postat av: Marina

Hänger på! =)

Postat av: Gabriella

Ja, jag tycker det kan vara en utmärkt bloggvän-partybåt! Tänk vad kul vi skulle ha! Vad bra att du redan planerar, det är aldrig för tidigt för sånt. Nu håller jag tummarna ordentligt!

Postat av: Simone

Det är oasis seas va..? Den vore inte dum :)

Postat av: Emma-Pemma

Vore ju underbart! ;)Hoppas Ni har det bäst! Och inte stressar alltför mkt inför julen...Massa kramar!

Postat av: Madeleine

Det vore en upplevelse det att få komma ombord på ett sådant kryssningsfartyg..Här är det kallt och snö, Gillar verkligen det vita på backen men kanske inte att det blåser isbitar...Önskar dig en riktigt bra kväll.. Kramelikram

Postat av: marma

Varför inte? 21 knop - ganska behagligt. Då hinner vi in i baren en liten stund också!Kramar/marma

Postat av: Norrstrands värsting.

Själv har man ju åkt med på Voyager of the seas i sommras, det var också rätt stort :)Var lite extra knepigt när det kom ett fall av baconfeber på båten. då blev det masshysteri :)

Postat av: Sarah

Men då behöver vi ju aldrig stanna på nån ö - då kan vi åka jorden runt, runt , runt ;)

Postat av: Anki N

De precis en sån jag kallar BÅT. Vore inte helt fel att segla omkring men den några veckor......fast nu har vi ju så mycket snö så man får väl njuta av den istället.

Kramiz Anki N


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback