Fullträff.
När det gäller sånt här så blir man nästan glad av att se tjurens fullträff,dålig matador som inte kom undan, dom drogar och tappar tjurarna på blod innan dom ska ut och plågas tll döds, och ett helt land tycker detta är okey
Kommentarer
Postat av: petra
tjurfäktningar borde förbjudas!
här får du ett pumpa recept! pumpapaj,
ocg du pröva att rosta pumpa kärnor och ha på havssalt gott gottigott gott!
Pumpapaj!
Pajdeg
250 gram vetemjöl
1 msk socker
0,25 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
175 gram smör, kallt och skuret i bitar
0,25 dl vatten, kallt
1 st äggvita, till pensling av degen
Fylllning
4 st ägg
5 dl pumpapuré, (se separat recept)
2,5 dl grädde
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
0,25 tsk nejlikor, malda
1,5 dl socker
Dekoration
1 dl valnötter, eller pekannötter
Tillagning
8 - 10 bitar
1. Lägg mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en matberedare. Blanda allt genom att mixa en kort stund.
2. Lägg i smörbitarna och ”pulsa” tills blandningen är grynig. Häll i vatten med motorn på. Kör tills det blir en deg. Lägg i plastfolie i kyl ca 30 minuter.
3. Värm ugnen till 160 grader. Kavla ut ungefär hälften av degen (frys in resten). Klä en form, 20 cm i diameter och 4 cm hög, med degen. Nagga botten, lägg i ett smörpapper och fyll nästan ända upp med torkade bönor eller liknande för att ge stadga. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Ta bort bönor och papper och pensla med uppvispad äggvita. Grädda i 10 minuter till.
4. Gör fyllningen under tiden. Vispa ner ett ägg i taget i purén. Häll i grädden och vispa lite till. Rör i kryddor och socker. Häll i pajskalet och grädda i ca 45 minuter tills fyllningen är fast.
5. Dekorera pajen med valnötter eller pekannötter. Servera gärna med vispad grädde.
Recept: Tina Hellberg
Foto: Jurek Holzer
receptet hämtat från www.tastline.se
kram
Petra
Postat av: Daniela
Visst... hehe men namnet ska egentligen vara kort och gott. hehe har även tänkt på VD